Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg kan tvingas göra 4 500 arbetslösa.
Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg kan tvingas göra 4 500 arbetslösa.

Arbetsförmedlingen lade på tisdagen ett megastort varsel. Totalt handlar det om 4 500 tjänster, var tredje anställd. Fackets ordförande är chockad, men ser också goda möjligheter för de uppsagda att hitta nya jobb.

Varslet på Arbetsförmedlingen är ett av de största någonsin i svensk historia.
– Det är ett tungt beslut vi har tagit, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande.

Megavarslet beror på att budgeten bantas med 800 miljoner för 2019, plus att 4,5 miljarder har prutats bort från anslaget till så kallade programinsatser för arbetssökande.

Nedskärningarna är ett resultat av uppgörelsen mellan regeringspartierna och mittenpartierna, där särskilt Centerpartiet velat hårdbanta Arbetsförmedlingen.

LÄS MER: Alliansen lovar lägga ner Arbetsförmedlingen vid valvinst

Myndigheten har idag 13 500 anställda och 430 konsulter.
Generaldirektören räknar med att mellan 3 500 och 4 000 av de varslade finns utanför huvudkontoret i Stockholm. Men vilka av landets 242 kontor som stängs är oklart.
– Det är för tidigt att ange. Hur övertaligheten kommer att fördelas behöver vi återkomma till, säger Maria Hillborg på Arbetsförmedlingens presstjänst.

Tolv månaders uppsägningstid

Neddragningen kommer att ta tid, förklarar hon. Varslen lämnades på tisdagen och förhandlingar inleddes. Först när de är klara kan uppsägningar lämnas. De anställda har uppsägningstider på mellan en månad och ett år,  beroende på hur länge de varit anställda.

Fredrik Andersson är ordförande för ST, arbetsförmedlarnas fack. Han var beredd på ett varsel, men inte så stort.
– Det här får stora konsekvenser. Rejält färre anställda och ett mindre roligt arbetsklimat lär påverka verksamheten. Vilket i sin tur kan drabba våra kunder och servicen till dem, säger fackordföranden.

Fredrik Andersson är osäker på hur las, lagen om anställningsskydd, kommer att påverka processen. Om turordningen ska ske inom varje kontor, län eller annan krets är en förhandlingsfråga, förklarar han.

Attraktiva på arbetsmarknaden

Trots allt ser Fredrik Andersson inte situationen som helt hopplös.
– Jag tror att våra medlemmar är attraktiva på arbetsmarknaden. Har man jobbat ett tag så har man ett kontaktnät, det är en fördel. Vi tappar redan idag en del personal till kommuner och andra myndigheter. Där tror jag det finns möjligheter, och arbetsmarknaden ser god ut.

Optimismen delas av Kompetensföretagen, bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom rekrytering, omställning och personaluthyrning.

– Vi har stor kompetensbrist på arbetsmarknaden idag, så människor som behöver nya jobb sugs väldigt snabbt upp. Och många av de som nu lämnar Arbetsförmedlingen har akademiska utbildningar och arbetslivserfarenhet vilket gör dem väldigt attraktiva på arbetsmarknaden, säger Carina Kit, kommunikationschef på Kompetensföretagen.
Branschorganisationen har 660 medlemsföretag med totalt 70 000 anställda. Alltså betydligt fler än Arbetsförmedlingens nuvarande personalstyrka på 13 500.
– Alla anställda i medlemsföretagen sysslar inte med arbetsförmedling. Men visst kan det finnas möjligheter för uppsagda arbetsförmedlare hos våra företag. Flera av våra medlemmar sysslar också med omställning, och de kommer att kunna hjälpa de uppsagda som vill hitta nya möjligheter att göra något annat i livet, säger Carina Kit.

LÄS MER: Debatt: Arbetsförmedlaren: Därför hinner jag inte förmedla jobb

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset