Martin Henrysson har fått gliringar för mjölkmissen, men också mycket uppskattning i sociala medier.
Martin Henrysson har fått gliringar för mjölkmissen, men också mycket uppskattning i sociala medier.

Martin Henrysson, mejerichef på Ica Kvantum Oj Åstorp, råkade skriva en nolla extra när han skulle beställa 120 mjölkpaket.

Nu kallas mejerichefen Martin Henrysson "mjölkkungen" och "Mjölk-Martin" av kompisarna. I början var det retsamt, men allteftersom det blev tydligare att misstaget vänts till succé så har det blivit mer uppskattande ton.

Martin märkte att något gått snett när lastbilen från Skånemejerier dök upp i måndags – med tio vagnar mellanmjölk.

– Först fick jag lite onda ögat av kollegor, folk var lite så här: "vad tänkte du?", berättar Martin Henrysson för Metro.

Men sedan dess har vinden vänt.

►LÄS MER: Dyrare mjölk har blivit en försäljningssuccé i Värmland

Butiken la nämligen ut en bild på Martin Henrysson omgärdad av all mjölk på Facebook.

"Nu behöver jag verkligen din hjälp! Jag skulle beställa 120 förpackningar mellanmjölk, men det blev fel. Jag hoppas ni kan hjälpa mig få sålt detta."

Butiken har sänkt priset till 10 kronor litern för ett mellanmjölkspaket och hade fått sålt sju av de tio vagnslasterna på tisdagen. Resten av veckan kommer butiken att sälja alla en och en halvliters mjölkpaket för 10 kronor.

– Det är ett tack till alla kunder som kommit och hjälpt oss. Det är många som kommer fram och berättar om gånger de gjort fel i olika sammanhang. Alla kan göra fel, säger Henrysson.

►LÄS MER: Beställde renovering – fick livsfarlig golvvärme

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset