Rättegången mot den misstänkta ligan har nu pågått i 42 av 78 dagar i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Jonas Falk, tidigare Oredsson, är åtalad för den största narkotiksmugglingshärvan någonsin i Sverige. Under rättegången har det framkommit att de inblandade kommunicerade via utkast i olika mejlkonton.

Den svenske ensamseglaren greps med 1,4 ton kokain på sin båt i Karibien. Nu står han tillsammans med den misstänkte knarkbaronen Jonas Falk, tidigare Oredsson, och ytterligare sex andra inför rätta misstänkta för delaktighet i den största narkotikasmugglingshärvan i svensk historia.

I förhör berättar ensamseglaren hur han fått instruktioner och skött kontakten med organisationen genom att logga in på ett e-postkonto och kommunicera via meddelanden som sedan sparats som utkast.

– Vi använde flera e-postleverantörer och adresserna ändrades regelbundet, berättar ensamseglaren i förhör.

Enligt spårningar av IP-adresser från ett av e-postkontona har inloggningar gjorts från hela världen mellan april och juni 2010. Där var det bland annat först korta konversationer om att det är ”bråttom” vilket någon sedan svarat på. Under samma tid har inte ett enda mejl skickats från adressen.

Rättegången mot den misstänkta ligan har nu pågått i 42 av 78 dagar i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Jonas Falk nekar till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset