Melania Trumps tal på republikanernas konvent i Cleveland, Ohio har en del likheter med Michelle Obamas tal som hon höll för åtta år sedan, rapporterar amerikanska medier. Bland annat pratade båda kvinnorna om vikten av att arbeta.

TT/AP/J. Scott Applewhithe/John Roux

Melania Trump och Michelle Obama. 

På republikanernas konvent höll Donald Trumps hustru Melania ett femton minuter långt tal för att hylla sin make. Enligt flera medieuppgifter har det tagit veckor att skriva ihop talet. 

LÄS MER: Protester mot Trump på konvent 

I en del av talet pratade Melania Trump om sin bakgrund: 

– Mina föräldrar lärde mig tidigt att jobba hårt, behandla människor med respekt. Det är en lektion som jag lärt vidare till min son och det ska vi göra till generationer framöver.

Men just den delen får Melania Trump nu kritik för. Det anses vara för likt det ta som Michelle Obama höll på demokraternas partikonvent 2008, när Barack Obama skulle säljas till presidentkandidat, skriver flera amerikanska medier, bland annat USA Today.

Så här sa Michelle Obama för åtta år sedan:

– Barack och jag är uppfostrade med flera gemensamma värderingar. Som, man arbetar hårt för det man vill i livet och att ditt ord är det som förbinder dig att göra det du sagt att du ska göra. Att du behandlar människor med värdighet och respekt, även om du inte känner dem och även om du inte håller med dem.

LÄS MER: Trump försvarar fruns tal: "hennes egna tankar" 

Se talen här nedan i tv-kanalen CNN:s video här nedan och gör din egen bedömning. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik