Marcuz Haile sa ja till sin Melise Nordstrand i folkmassan.
Marcuz Haile sa ja till sin Melise Nordstrand i folkmassan.

Melise Nordstrand, 34 år, är själv en inbiten AIK:are. Det hindrade henne inte från att fria till pojkvännen Marcuz när han passerade Gullmarsplan med tusentals hammarbyare. ”Det är ju bara skottår vart fjärde år”, säger hon.

Planen var att fria till pojkvännen Marcuz Haile i mittcirkeln på Tele2 Arena under den allsvenska matchen mellan Hammarby och Östersund. Det gick inte för sig, så det fick bli innan matchen, något som Stockholm Direkt också har skrivit om.

Melise Nordstrand satte i stället upp ett plakat vid Gullmarsplan, där tusentals Hammarbysupportrar gick förbi under den traditionsenliga bajenmarschen från Södermalm till Tele2 Arena.

– Marcuz har aldrig gått marschen tidigare och tänkte inte göra det nu heller, trots att han håller på Hammarby, så vi fick lura honom. Han blev överraskad men jätteglad, säger hon till Metro.

Marcuz Haile erkänner att han blev chockad – han hade ingen aning om vad som väntade honom när han närmade sig Gullmarsplan.

– Det kändes jättekonstigt, jag fattade ingenting. Det tog ett tag innan jag förstod att det var mitt namn som stod på plakatet, säger han och fortsätter:

– Men jag blev väldigt glad, så klart.

LÄS MER: Pojkvännen friade 148 gånger – utan att hon märkte det

Att Melise är AIK:are och Marcuz hammarbyare märks av i hemmet. När det går dåligt för Hammarby är det ingenting paret pratar om.

– Och våra två barn får bli bajare också, men jag kommer aldrig kunna byta lag. Min pappa satte mig in i klubben redan när jag föddes, säger Melise Nordstrand.

Något datum för bröllopet är ännu inte bestämt, men inom två år tror Melise att de är man och hustru.

Matchen då? Hammarby spelade oavgjort mot nykomlingen Östersund.

– Jag var nog den största vinnaren i går, snarare än Hammarby, säger Marcuz Haile.

LÄS MER: Skottdag – dags att fria

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport