För drygt två år sedan lessnade Melody på livet i Stockholm – och lämnade tryggheten för Australiens vilda skogar. – Jag utsatte mig själv för alla mina fobier på samma gång, säger hon.

Privat

När Melody Lindblad fyllt 23 började tillvaron vackla. Jobbet som servitris gav henne inte längre någon glädje. Slitsamma dagar och ohälsosamma vanor gjorde att hon konstant var trött och bitter. Livet var inrutat och lämnade lite åt fantasin.

– Varje dag efter jobbet gjorde jag samma sak. Jag rökte, kollade lite tv, lagade en snabb pasta till middag och sen somnade jag för att vakna klockan fem då väckarklockan ringde, säger hon till Metro.

Att bo hemma hos mamma med pojkvännen började också kännas besvärligt. Hon behövde förändring.

– Jag hade alla möjligheter i världen att göra vad jag ville, men visste inte vad jag ville göra, säger hon.

I stället vände hon på det hela och började fundera på vad hon inte ville. På den listan hamnade två saker: Att inte jobba som servitris och inte bo i Sverige.

LÄS MER: Patrik, 26, säljer allt och drar: ”Ska bara äga hundra saker”

Sagt och gjort. År 2013 bokade hon och pojkvännen en flygbiljett till Spanien, där de stannade ett tag. Så småningom reste de till Sydney, Australien där Melody fick jobb på en bar. Men efter ett halvår fick hon nog. Då köpte paret en skåpbil, som också blev deras hem, och påbörjade en tre månader lång resa i norra Australien.

– Det var underbart och jag ville bara fortsätta resa, säger hon.

Men pengarna började sina och Melody behövde ett nytt jobb för att få förlängt visum.

– Då hittade jag en annons för en ekologisk farm i staden Noosa där man odlade grönsaker. Jag flyttade dit och blev kvar i fyra månader, säger hon.

I början fick hon panik av att leva så nära alla vilda djur och insekter som fanns i regionen.

– Jag utsatte mig själv för alla mina fobier på samma gång och trodde aldrig att jag skulle överleva där.

Men kärleken för livet på landet växte och mot slutet av vistelsen älskade hon allt på den självförsörjande gården: att bo i tält, att duscha under bar stjärnhimmel och att leva nära djur och natur. Att få jobba med kroppen och att frossa i vegetarisk ekologisk mat gjorde att hon fick tillbaka sin hälsa.

– Det var terapeutiskt att arbeta på farmen. Jag blev hög på livet och kände mig ett med naturen. Det var en otrolig skillnad gentemot det liv jag levt hemma i Stockholm. Där är allt så stressigt och man har aldrig tid att reflektera över saker, man är stimulerad hela tiden, säger hon.

LÄS MER: Sanne, 29, var nära att stressa ihjäl sig – flyttade till Filippinerna

På gården hittade hon sitt inre lugn och det är fortfarande något hon kämpar med varje dag för att upprätthålla.

– Nu jobbar jag som servitris i Noosa och tjänar inte speciellt mycket men jag känner mig ändå rik på allt. Under resan har Melody hittat sin passion – hälsa.

I framtiden har hon en dröm om att öppna en egen ekologisk gård, vart vet hon inte än, men det kommer troligtvis inte vara i Sverige.

– Jag vill bygga upp ett community för människor som känner att de behöver lämna stadslivet, precis som jag gjorde. Där ska man bland annat få lära sig om hållbar utveckling och att odla egen mat, säger hon.

Nästa resa går till Bali. Vad hon ska göra där vet hon inte än.

– Jag behöver inte en bostadsrätt eller en karriär för att känna mig lugn. Jag känner mig trygg i mig själv och i slutändan är det allra viktigaste.

LÄS MER: Ulrika, 24, var stressad och slutkörd – tills hon bestämde sig för att ta kontroll över sitt mående​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa