"Jag har växt upp på handbollsplan... eller inte på plan, men på läktaren i vart fall. Farsan spelade aktivt under många", säger Henrik Stenson.
"Jag har växt upp på handbollsplan... eller inte på plan, men på läktaren i vart fall. Farsan spelade aktivt under många", säger Henrik Stenson.

Henrik Stenson kom till Rio de Janeiro och gick......på handboll!– En av OS-höjdpunkterna, säger han.

När man bor i Orlando, Florida, så är det svårt att se handboll live – då får man tydligen passa på i OS:

Stenson har sett tre handbollsmatcher, både Sveriges damer och herrar, under sina dagar i Rio.

TT: Hur blev du så handbollstokig?

– Kan nog ha att göra med att vi inte fått tag på några andra biljetter... Gymnastiken hade varit kul att kolla på, men jag hade bara lördag och söndag på mig och då blev det mycket handboll.

– Det är sällan man går från en handbollsmatch och tycker att det inte var bra på nåt sätt. Det är hela tiden anfall och försvar, det är utvisningar, det är bra skott. Nu vill jag inte säga att våra fotbollsspelare..., men det finns andra fotbollsspelare runt om i världen som kanske skulle kolla på en handbollsmatch nån gång så att de kunde tuffa till sig lite.

TT: Vad är din koppling till sporten?

– Jag har växt upp på handbollsplan... eller inte på plan, men på läktaren i vart fall. Farsan spelade aktivt under många, många år. Så jag sprang runt där när jag var en liten grabb i Lisebergshallen och har kollat mycket handboll.

TT: Du började aldrig själv?

– Nej. Jag var för vek, helt enkelt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset