Elina Kantelinen Brandt, Markus Lundqvist, Julia Cedenblad, Liv Sandberg, Sara Nilsson, Jimmy Brorsson och Per Bäckström tävlar i "Dessertmästarna". Pressbild.
Elina Kantelinen Brandt, Markus Lundqvist, Julia Cedenblad, Liv Sandberg, Sara Nilsson, Jimmy Brorsson och Per Bäckström tävlar i "Dessertmästarna". Pressbild.

Grön tomatsorbet, ostrondessert och baconglass – det är några av de sötsaker som Sébastien Boudet har satt betyg på i "Dessertmästarna". Nu startar den fjärde säsongen i Kanal 5.

– Konditorer har mer frihet i dag, förr fanns det mer av en form för dem att passa in i, säger Sébastien Boudet som utgör juryn tillsammans med Roy Fares och Magnus Johansson.

Han nämner Joel Lindqvist, 2014 års vinnare av "Dessertmästarna", som exempel på en konditor som är både nytänkande och som jobbar med bra råvaror, vilket har blivit mycket viktigt i en bransch med allt mer medvetna fikakunder.

– Joel jobbar mycket med grönsaker och använder så lite socker som möjligt. Det är jättegott med chokladkanapé, men det kan vara lika gott med en glass på rotselleri.

I den fjärde säsongen av programmet ser vi bland andra en tårtdesigner, en bakbloggare och en måltidskreatör göra upp om titeln.

– Vi har med fler konditorer med olika bakgrunder och har försökt göra tävlingen mer intensiv och utmanande.

För att vinna krävs det att man är mångsidig, stresstålig och en vinnarskalle, enligt Sébastien Boudet.

– Genom att ta hem titeln får man en jäkla skjuts. Alla tidigare vinnare har fått ordentligt spinn på sina karriärer.

Det första programmet i serien sänds den 7 september i Kanal 5.

Kanal 5
Domartrion i "Dessertmästarna": Sebastien Boudet, Roy Fares och Magnus Johansson. Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset