I en reklam för den tyska tidningen Straight som lanseras under onsdagen syns ”Angela Merkel” omfamnas av en kvinna. Reklamen är en kritik mot den tyska förbundskanslern som ställer sig mot en legalisering av samkönade äktenskap.

När den tyska tidningen Straight, som riktar sig till homosexuella kvinnor, lanseras i tyskland är det inte vilken lansering som helst det rör sig om, rapporterar The Local.

I en reklamfilm som släppts på Twitter syns en person som är misstänkt lik förbundskanslern Angela Merkel stå vid ett fönster. På en radio i bakgrunden hörs rapporter om att 62 procent av alla tyskar vill legalisera samkönade äktenskap, men Merkel-kopian skakar bara på huvudet. Så plötsligt omfamnas hon av en annan kvinna och vänder på sitt huvud för att motta en kyss.

►LÄS MER: Här kastar han en olycklig skugga på Merkel

Videon kommer i en tid när Angela Merkel möts av mycket kritik för sitt motstånd mot samkönade äktenskap, där hon bland annat i en Youtubeintervju sa ”För mig är äktenskap någonting mellan en man och en kvinna”. Detta och det faktum att samkönade äktenskap fortfarande inte tillåts i Tyskland har den senaste tiden lett till mycket kritik mot den tyska regeringen i sociala medier.

Registrerade partnerskap är sedan 2001 tillåtet  i Tyskland, men försök att legalisera fullvärdiga äktenskap har röstats ned av Merkels parti CDU och systerpartiet CSU.

► LÄS MER: Irland sa ja till samkönade äktenskap – så här ser det ut i världen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset