Black metal-sångare mördad av fan – inte nog satanistisk Samong Traisattha, 36, hittades död i sitt hem.
Black metal-sångare mördad av fan – inte nog satanistisk Samong Traisattha, 36, hittades död i sitt hem.

Sångaren i Black Metal-bandet Surrender of Divinity mördades brutalt av ett fan som inte tyckte att han var tillräckligt mycket satanist.

Förra onsdagen hittades Samong Traisattha, 36, död i sitt hem i Bangkok, rapporterar Bangkok Post. På platsen hittades en 30 centimeter lång kniv som förmodas är mordvapnet.

Enligt sångarens hustru hade sångaren fått besök av ett fan till gruppen som ville ha hjälp med att trycka några t-shirtar och ta en drink med honom. Efter att hustrun gått och nattat parets barn hittade hon maken i en blodpöl på golvet. 

I fredags laddade en användare med namnet Maleficient Meditation upp en rad fasansfulla bilder av den döde sångaren, med artistnamnet Avajee, på Facebook. Där tar han också på sig mordet och beskriver hur han huggit sitt offer ett 30-tal gånger trots att denna vädjade om nåd.

Anledningen ska ha varit att Surrender of Divinity-sångaren kallat sig satanist men i fanets ögon inte var en dedikerad sådan. 

”Jag har tänkt avsluta mitt liv sedan jag var 25. Eftersom jag ska dö vill jag ta med mig dem som drar satanismen i smutsen”, skriver personen som identifierats som Prakarn Harnphanbusakorn. 

Den förmodade mördaren skriver också att han inte var ett fan av bandet och inte vill att hans dåd ska klumpas ihop med andra mord på artister, som mordet på John Lennon.

Harnphanbusakorns mobiltelefon hittades på mordplatsen vilket styrker bevisen för att det inte bara är tomma ord. Polisen har ännu inte lokaliserat honom.

Bandet skriver på sin officiella facebooksida att man förlorat en blodsbroder och önskar att de svartaste lågorna ska brinna till minne av sångaren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset