Svealand och Norrland har får mest sol i helgen.
Svealand och Norrland har får mest sol i helgen.

Helgfirarna i Stockholm och norra Sverige har störst anledning att vara glada. Huvudstaden får sol och vackert väder i princip hela helgen – medan det blir betydligt mer växlande i Göteborg och Skåne.

Om du bor på västkusten eller i Skåne – passa på att njuta av vädret under första halvan av lördagen. Sen drar ett regnområde in som håller i sig resten av helgen. Det berättar Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

– På lördagen är det vackert väder i stora delar av Sverige till en början. Men mot kvällen drar ett regnområde in över västkusten, som håller i sig hela söndagen. Skåne drabbas också av det, säger han.

LÄS MER: Så påverkas du av värmen när du dricker alkohol

Svealand och Norrland slipper regnet – och i Stockholm blir det soligt och omkring 20 grader. Göteborg och Malmö får också njuta av den temperaturen, fram till dess att regnområdet kommer mot kvällen.

I Svealand och Norrland fortsätter solen att lysa med sin närvaro under söndagen. Temperaturerna kommer att ligga runt 15 grader i Norrland och omkring 20 i Stockholm även då.

Nästa vecka börjar bra för hela landet.

– Det blir fint och soligt i hela landet på måndagen och tisdagen börjar också bra. Men på tisdagseftermiddagen drar det förbi ett regnområde över i princip hela landet. Det stannar till onsdag morgon, säger Martin Hedberg.

LÄS MER: Här svarar meteorologen på läsarnas väderfrågor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder