Det stora påskägget i helgen är det bra skidunderlaget som kommer utav helgens väder.
Det stora påskägget i helgen är det bra skidunderlaget som kommer utav helgens väder.

Många har gått på långledighet över helgen, och påsken kan vara en bra tid att starta grillsäsongen. Om vädret tillåter det vill säga. Och enligt Martin Hedberg på vädercentralen så ser det ut att bli fint i större delen av landet.

Ju längre helgen går desto bättre väder blir det. Det är främst längst östersjökusten som solen kommer titta fram på påskdagen, men hela Götaland och Svealand bjuds på tvåsiffriga temperaturer.

– Det blir växlande molnighet, men bakom gluggar i molnen tittar solen fram, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

 

►LÄS MER: Uppmaningen: Skippa fjädrarna i påsk – så pyntar du utan

Men helgen börjar inte som den slutar. Fredagen bjuder på kalla temperaturer och nederbörd i större delar av landet, på vissa ställen kan det även komma snö.

– I Stockholmstrakten är det bara 3 – 4 grader så där kan man till och med se någon snöflinga i luften, säger Martin.

Under söndagen bjuds däremot större delen av landet på en soldusch, om än fortfarande med växlande molnighet.

– Det ser ut som att det blir ungefär hälften/hälften mellan moln och sol. Men det blir lite tyngre på solsidan, 60 procent sol och 40 procent moln.

►LÄS MER: Så här tänder du en grill

För de som tillbringar påsken i de svenska fjällen kan det också väntas bra väder. I alla fall om man tänker på skidförhållandena. Det blir lite kallare temperaturer och fortfarande molnigt, men när solen ligger på kan temperaturerna gå upp på några enstaka plusgrader.

– Det faller lite nysnö under fredagen, sedan kan de som befinner sig från dalafjällen upp till lapplandsfjällen vänta bra skidväder. Nattetid är det minusgrader och dagtid så tittar solen fram och höjer temperaturen, säger Martin Hedberg på vädercentralen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder