Snart dags att dra fram solstolen?
Snart dags att dra fram solstolen?

Solen har varit framme med jämna mellanrum den senaste tiden, men utan att erbjuda någon vidare värme. Nu kan väntan snart vara över. ”Nästa helg ser det ut att bli minst 10 grader i stora delar av landet”, säger Martin Hedberg.

Veckan som kommer blir desto ostadigare. Under söndagskvällen drar moln in över Sverige, via västkusten.

– På måndagen kommer det att passera ett regn och snöområde. Från Skåne upp till Vättern resulterar det i regn, men norr över det kommer det att vara snöflingor. Svealand kommer att ha några plusgrader som mest och snöfall, även om snön inte kommer att ligga kvar, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

LÄS MER: Här är åtta felaktiga uppfattningar vi har om vädret

Även tisdagen kommer att kantas av nederbörd, men det kommer liksom på måndagen att växlas med uppehåll.

– Det passerar en del regnområden som kommer in västerifrån och rör sig över landet. Det kommer att vara regn eller snö i sex-sju timmar och sen klarna upp lite och vara uppehåll, så vädret kommer att vara lite blandat. Om du vaknar upp till solsken och uppehåll kan det lika gärna vara nederbörd mot slutet av dagen.

Den stadiga värmen låter alltså vänta på sig. Men håll ut – mot slutet av nästa helg är det dags, meddelar Martin Hedberg.

– I Götaland och Sveland ser det ut att bli minst tio plusgrader och sol, förmodligen upp mot tolv. I Norrland kan det bli lite kallare, men minst fem grader kan de som bor där räkna med.

På fjällen kommer dock att minusgraderna hålla i sig.

– Men det är bra, det är väldigt fin skidåkning nu, säger Martin Hedberg.

LÄS MER: Här svarar meteorologen på läsarnas väderfrågor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder