Ett kvällsdopp i Malmö den 14 september.
Ett kvällsdopp i Malmö den 14 september.

För den som gillar finväder kommer meteorologen Martin Hedberg med glädjande besked. Enligt honom kommer nämligen solen och värmen tillbaka på söndag.

– Hösten är ett par veckor försenad, säger meteorologen Martin Hedberg.

Hittills har hösten per definition enbart nått halva Norrland. Det räknas officiellt som höst när temperaturen legat under tio grader fem dagar i streck.

– Det är fortfarande sommar i Götaland, Svealand och stora delar av södra Norrland och längst kusten upp till Luleå, säger Martin Hedberg.

► LÄS MER: Läkaren: Så ofta ska du smörja dig med solkräm

Men efter ett långt uppehåll väntas regn på fredagen. Inget spöregn enligt Martin Hedberg men en del skurar.

– Det blir lite regn över västkusten under dagen sedan drar det in över Stockholm under natten och sedan tunnas det ut och blir lite tunt regn över södra Norrland, säger han och fortsätter:

– Men i helgen blir det relativt soligt väder. Det blir inte klarblå himmel men varmare och lite soligare och det blir fint även på måndagen.

► LÄS MER: Experten: Här bör du inte vara när det åskar och blixtrar

Under söndagen och måndagen kan du enligt honom räkna med omkring 20 grader i Götaland och Sveland och 15 graders värme i större delar av Norrland.

– För den som gillar finväder gäller det att passa på för under onsdagen blir det regn och blåsigt och det kommer kännas betydligt mer höstlikt, säger Martin Hedberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder