Vind och ostadigt väder har ersatt sol och värme.
Vind och ostadigt väder har ersatt sol och värme.

De varma och soliga sommardagarna vi kunde njuta av i juli är som bortblåsta – och så kommer det att förbli framöver. Det berättar meteorologen Martin Hedberg.

Längtar du tillbaka till 25-gradig värme och ständigt solsken? Det är bara att glömma, åtminstone ett tag framöver.

– Ja, värmen är lite som bortblåst. Vi har gått från riktigt sommarväder till lite höstlikt, där det är väldigt ostadigt, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Sommarvädret har blivit variationsrikt och det kommer att hålla i sig veckan ut. Solen kikar fortfarande fram ibland, men temperaturerna är betydligt kallare, mellan 15 och 17 grader, och det växlas med regnskurar och regnfronter.

LÄS MER: Sluta klaga på kylan – vi bor faktiskt i Sverige

– Och det kommer att fortsätta att blåsa i hela landet. Värst är det på västkusten där SMHI till och med gått ut med en varning. Vinden ger de som firar semester på båten stora problem där, säger Martin Hedberg.

Till helgen blir det dock lite varmare, åtminstone i Stockholm. Där kan temperaturerna stiga mot 20 grader. I Göteborg kommer den att ligga kvar på max 17 grader och i Malmö på 18 grader.

– Semestern börjar väl ta slut för de flesta, så det kanske blir lite lättare att komma tillbaka till jobbet när vädret är sämre om man ska försöka vara positiv, säger Martin Hedberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder