Ut i solen och njut.
Ut i solen och njut.

Våren närmar sig med stormsteg och i helgen får hela landet njuta när solen lyser med sin närvaro. ”Det kan bli upp mot tio grader”, säger Martin Hedberg.

Hela Sverige får njuta av solen i helgen. I fjälltrakterna blir det tidvis molnigt, men överlag är det ett vackert vårväder som tar över landet.

– Generellt så kommer solen att dominera hela landet, från norr till söder, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Södra Sverige kan räkna med en temperatur till upp mot tio plusgrader och i Stockholm blir det upp till åtta grader. Om nätterna blir det dock kallt, minusgrader, till och med.

LÄS MER: De har haft mest rätt om vädret i sommar

– Under dagarna när solen ligger på kommer det att kännas betydligt varmare än vad det egentligen är. Att vädret är så klart är anledningen till att det blir kallare på nätterna, men det kanske man får ta, säger Martin Hedberg.

I de norra delarna av Sverige har det så kallade vår/vinter-vädret tagit fart. Det innebär att dagarna är långa eftersom solen är uppe länge och att snön ligger kvar i skidbackarna trots att det inte är kallt.

– Det är upplagt för väldigt fin skidåkning, för de som gillar det, säger Martin Hedberg.

LÄS MER: Sluta solhetsa, för bövelen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder