I morgon blir det halt på vägarna. Var försiktiga!
I morgon blir det halt på vägarna. Var försiktiga!

Än är våren en bit bort. Skåne har fått uppleva både sol och plusgrader, men även där kommer kylan tillbaka.

Både Skåne, Göteborg och Stockholm har fått upp hoppet om våren, men under onsdagen kommer det en köldknäpp in över hela landet.

– Under natten till onsdag blir det lite svalare luft och nordliga vindar. Det kommer att bli halt i morgon eftersom det fryser på. Det kan vara bra att tänka på i trafiken. Tidigt under morgonen är det minusgrader i nästan hela landet, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

LÄS MER: 
Evyn Redar: Fem anledningar att älska vintern

Och det slutar inte där. Snön, som många trodde var på väg bort, stannar kvar ett tag till.

– Snön hinner inte försvinna. Det kommer fortsatt att vara minusgrader eller nollgradigt i landet. Möjligtvis att det blir en plusgrad i södra Sverige, säger Martin Hedberg.

Solen kommer dock att titta fram runt om i landet i veckan i och med det kallare vädret.

– Det ganska så soliga vädret i Norrland håller i sig fram till helgen, men det är mycket mer vintrigt där, säger Martin Hedberg.

LÄS MER: Här är de bästa dokumentärerna att streama just nu

I Stockholm och Göteborg ligger temperaturen runt fem till tio minusgrader under veckan.

– De kallare graderna kommer att hålla i sig till den 18 ungefär. Då blir det mildare. Köldknäppen varar bara från torsdag till lördag, säger Martin Hedberg.

Blir det någon vår?

– Strax efter midsommar kanske! Nej, jag skojar bara. En bit in i nästa vecka är det fortfarande vintrigt i Stockholm, men runt Göteborg och i Skåne kan det nog bli lite vårkänslor. De kommer upp mellan fem och sju plusgrader. Om man lutar sig mot en södervägg under söndagen i Stockholm kanske man kan känna sig lite vårig, säger Martin Hedberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset