Efter att svenskarna blivit bortskämda med en hel del finväder den senaste tiden kom veckans regn som en överraskning. I helgen fortsätter vädret att vara ostadigt med en del regn men söndagen bjuder även på solchanser.

Trots att helgen bara är precis runt hörnet är väderprognosen för de kommande dagarna fortfarande oklar. 

– Vi har ett lågtryck som är på väg uppåt söderifrån och det är svårt att säga vilken bana lågtrycket ska ta. Det är väldigt osäkert, säger Ingrid Nenkert, meterolog på Foreca. 

På fredagen går Vätternrundan av stapeln och beroende på vilken väg lågtrycket tar kan cyklisterna tvingas cykla i regn både fredag och lördag. 

Vädret ser lika ostadigt ut i övriga delar av Sverige. Malmö, som haft problem med översvämningar de senaste dagarna, får fortsatt regnväder under fredagen. Samma sak gäller i Norrland medan det blir uppehåll i mellersta delen av landet.

De som ska se Iron Maiden i Göteborg på fredagen har däremot tur – det ser ut att spricka upp och bli en fin kväll i västra Götaland. 

► LÄS MER: Så blir vädret på midsommar

De platser som inte får något regn på fredagen får det förmodligen i stället på lördagen, däribland Stockholm och Göteborg.

– Natten mot söndag drar regnet bort. Men under söndagen kommer ett nytt regnområde in och det är risk för skurar på många håll. Det är sådant väder just nu där det är mycket skurar, men det kan även spricka upp där emellan, säger Ingrid Nenkert. 

Störst chans att se solen verkar bli på söndag, vilket gäller för hela landet. 

– Söndagen ser ganska fin ut, det kan bli sol i framförallt Östra Götaland och Svealand. Öland och Gotland får nog en fin söndag. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset