Det fortsätter att vara kallt i hela landet i ungefär en vecka till.
Det fortsätter att vara kallt i hela landet i ungefär en vecka till.

Helgen bjuder på kyligt men kallt vinterväder i hela landet.

Kylan har kommit tillbaka på allvar och slagit klorna i stora delar av landet. På torsdagsmorgonen uppmättes 38 minusgrader i Nikkaloukta och så långt söderut som i Jönköping sjönk temperaturen så lågt som till 20 minusgrader.
– Vi är ju i mitten av januari och det är nu det ska vara kallt men med tanke på hur milda vintrar vi haft och hur milt det var i november och december var det nog många i Götaland som blev lite överraskade i morse, säger Martin Hedberg på Vädercentralen.

►LÄS MER: Ny studie: Kallt väder 20 gånger dödligare än varmt väder

Den stränga kylan kommer att ligga kvar över landet under fredagen och lördagen med temperaturer ned mot 20 minusgrader innan det blir några grader varmare under söndag och måndag när vi kan vänta oss temperaturer kring 10-15 minusgrader. Tidigast om en vecka ser kylan ut att vika undan för lite mildare väder.

►LÄS MER: Det här kan du kräva om din lägenhet är kall

Några större snömängder kan vi inte räkna med förrän runt den 22 januari då ett omfattande snöområde tros komma in över Götaland, Svealand och södra Norrland. Norra Norrland kan räkna med ett mindre snöfall redan nu under helgen.
– Det blir en vecka till med riktigt kallt och soligt väder och mest uppehåll. Många tycker det är besvärligt med blåsten vi haft men den tycks vara på väg att avta så vi kommer att få riktigt vackert vinterväder, säger Martin Hedberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder