Vid månadsskiftet blir det kallare!
Vid månadsskiftet blir det kallare!

Planerar du en utflykt i helgen? Se då till att ta vara på lördagen, för sedan kommer regnet.

Det har varit ett väldigt omväxlande väder runt om i landet den senaste veckan. Det är något som kommer att fortsätta under helgen. Vid månadsskiftet blir det lite kallare.
– Alla får ju sin lilla portion av ruggigt väder. Det regnar i Stockholm, men de slipper blåsten, medan Göteborg och Malmö får blåst, men regnet avtar ganska så snabbt. En rätt så rättvis fördelning ändå, säger Martin Hedberg, meteorolog och chef vid Vädercentralen.

Stockholm: Växelvis vackert under lördagen, med nederbörd under söndag.
– På lördag blir det förhållandevis ganska vackert väder med svaga vindar. Vid lunch ligger temperaturen runt noll igen. Runt eftermiddagen och kvällen så kan man räkna med nederbörd i form av regn eller blötsnö. Regnet hänger nog kvar ett tag under söndagen. Inte kraftfullt, men det kommer att ligga i luften. Det kommer å andra sidan inte blåsa så mycket under söndagen.

Göteborg: Ganska fint under lördag förmiddag, men nederbörd under kvällen.
– I Göteborg börjar det helt okej med runt två plusgrader och lite sol under lördagen. Men under eftermiddagen kommer ett nederbördsområde, traditionsenligt vid västkusten. Det börjar mulna runt eftermiddagen under lördag och regnet kommer vid 20-tiden. Då börjar det även blåsa, så om du ska göra något så gör det på dagen. Ska du ut under kvällen så se till att ta på dig något som klarar regn i sidled. Nederbörden kommer röra sig över landet under natten.

Malmö: Halvklart, men med omslag till nederbörd under lördag natt.
– I Malmö kan vi räkna med runt tre plusgrader. Även lördagen i här börjar ganska så fint, men det kommer bli lite molnigare under lördagen. Det sker ett omslag under lördag kväll med regn, men det klarnar upp efter lördag natt. Både Malmö och Göteborg blir snabbt av med regnet under söndagen.

Den som är sugen på att dra på sig pjäxorna får bege sig uppåt i landet. Dalarna och stora delar av Norrland kommer få mellan fem och tio minusgrader och mestadels sol. Under söndagen mulnar det på, men det kommer fortsätta vara minusgrader och det tillkommer även nysnö.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset