En kraftig jordbävning har skakat flera länder i Mellanamerika.
En kraftig jordbävning har skakat flera länder i Mellanamerika.

En kraftig jordbävning har skakat flera länder i Mellanamerika samtidigt som ett oväder rasar i regionen. En tsunamivarning utfärdades i El Salvador, där boende vid kusten också uppmanades att lämna sina hem.

Skalvet uppmättes till magnituden 7,2, cirka 15 mil utanför landets kust på 33 kilometers djup. En meter höga tsunamivågor rapporterades vid El Salavadors och Nicaraguas kuster.

Det kraftiga skalvet kändes i Nicaraguas huvudstad Managua, och även så långt borta som i Costa Ricas huvudstad San José.

Sent på torsdagskvällen svensk tid drogs tsunamivarningen tillbaka.

Det finns inga uppgifter om skador efter skalvet, som inträffade endast en timme efter att den orkanen Otto nådde Nicaraguas kust. Vindhastigheter på 175 kilometer i timmen har uppmätts.

Orkanen, som slår till sent på säsongen och längre söderut än normalt, väntas ställa till förödelse längs både Nicaraguas och Costa Ricas kuster under fredagen. Därefter väntas den dock avta.

Väderinstitutet US National Hurricane Center varnar för att ovädret "troligen kommer att orsaka livsfarliga skyfall och lersked". I berörda delar av de båda länderna evakuerades hem längs kusterna redan i förväg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset