Nu ska även esportens stjärnor prisas. Metro tar nästa steg i esportoffensiven och arrangerar Sthlm esport Awards. Galan blir den första i sitt slag.

MISSA INTE: Metros esportgala flyttar till Globen – så köper du biljetter

 

Det finns tillfällen i esporten som aldrig lämnar minnet. Prestationer som för alltid kommer bli ihågkomna. Stjärnor föds och stjärnlag bildas och står för extraordinära insatser i sina respektive spel. För att hylla dessa bragder instiftar Metrokoncernen och dess ägare Custos Group den världsunika galan Sthlm esport Awards.

– Det är på tiden att våra digitala atleter får den bekräftelse de förtjänar. Precis som film-, tv-, och musikbranschen behöver den snabbväxande esportindustrin en gala som hyllar dess stjärnor, säger Custos vd Christen Ager-Hanssen.

Sthlm esport Awards produceras av Metro Media House i samarbete med artistagenturen Orlando John och äger rum i anslutning till Dreamhack Masters Stockholm nästa år.

LÄS MER: Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm

Galan kommer att hållas på lyxhotellet Grand Hotel och markerar ännu ett steg framåt esportbranschen som de senaste åren vuxit explosionsartat.

– Det här är så klart extremt stort. Sverige har alltid legat i framkant när det kommer till esporten. Vårt arv och historia inom segmentet gör det till en perfekt plats för esporten att ta nästa steg in i en ljus framtid, säger Metros esportredaktör Erik Glanell.

Magnus Jonsson, styrelseledamot i International esports Federation, IeSF, konstaterar att Sthlm esport Awards blir världens första gala i sitt slag.

– Som esportens internationella förbund är det oerhört spännande att få vara en del av detta stora projekt. Tillsammans bryter vi ny mark på den internationella esport-scenen, säger han.

Sthlm esport Awards

När: 3 september

Var: Grand Hôtel, Stockholm.

Biljetter: www.sthesa.com

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om esport