Helen Gülenay, kommunikationsansvarig på The Global Village, Soraya Hashim, debattchef på Metro, Naod Abera, pr- och pressansvarig på The Global Village.
Helen Gülenay, kommunikationsansvarig på The Global Village, Soraya Hashim, debattchef på Metro, Naod Abera, pr- och pressansvarig på The Global Village.

Metro går in som mediepartner under Järvaveckan. Detta som ett led i att skapa ett långsiktigt samarbete och göra bättre och mer relevant journalistik. 

I mitten av juni arrangeras Järvaveckan för andra året. En uppstickare som skapade uppståndelse förra året när statsministern Stefan Löfven besökte arrangemanget, samtidigt som han nobbade Almedalen i Visby.

Nu går Metro in som mediepartner till arrangören The Global Village, en partipolitiskt och religiöst obunden förening.

– Vi ville hitta ett sätta att på riktigt skapa en bestående relation till The Global Village och människorna i Järvaområdet eftersom vi vet att vi når dem bättre än någon annan tidning, säger Soraya Hashim, debattchef på Metro.

– Vi i The Global Village är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så väletablerat varumärke som Metro. Vi hoppas att detta ska inspirera och tillgängliggöra informationen om Järvaveckan på ett inkluderande sätt för en mångfald av människor i hela landet, säger Helene Gülenay, kommunikationsansvarig för The Global Village.

LÄS MER: Läs alla Metros partiledarintervjuer här

Under Järvaveckans nio dagar hålls nio olika teman och alltifrån politiker till företag, föreningar, myndigheter, organisationer och medborgare bjuds in att delta.

Förutom att vara på plats och rapportera innan och under Järvaveckan kommer Metro även hålla föreläsningar i källkritik i Järvaområdet.

– Platser som Järva förekommer ofta i media, men uteslutande i krisbevakning. Det skapar en distans mellan journalister och de boende som inte alls har samma bild av sina områden. Vi tror att vi med hjälp av The Global Village kommer att kunna hitta riktigt bra storys som inte eldar på nidbilden av ”orten” och att vi därigenom blir nyhetskällan med högst trovärdighet för läsarna där, säger Metros editionschef Henrik Ek.  

LÄS MER: Gör Metros valkompass – vilket parti tycker som du? 

Fakta: Järvaveckan

Järvaveckan arrangeras 9-17 juni vid Spånga IP av föreningen The Global Village. Varje dag under veckan har ett tema och ett av de politiska partierna håller huvudtal varsin dag.

Under tordagens tema ”Arbetsmarknad och etablering” delar Metro ut priset Året dörröppnare till Sveriges bästa integrationsinitiativ. Läs mer om de nominerade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset