Esportens stjärnor ska hyllas i Globen under Sthlm Esport Awards.
Esportens stjärnor ska hyllas i Globen under Sthlm Esport Awards.

Sthlm Esport Awards levlar upp. Ordentligt. När årets esportprofiler ska utses är det inte längre Grand Hotel som gäller utan den ikoniska arenan Globen.

Esporthistorien är full av prestationer som fått publiken att tappa hakan. Ögonblick som etsat sig fast i minnet och som för evigt kommer att stanna där. Starka berättelser som engagerar och griper tag i en. Stjärnor har fötts och stjärnor har falnat. Sverige har en tydlig plats i denna historia. Som en av världens mest framgångsrika länder inom esporten känns det självklart att det är just här som esportens stjärnor och profiler ska hyllas under en magisk kväll.

Under Sthlm Esport Awards ska dessa stjärnor prisas för prestationerna under året.

LÄS MER: Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm

Galan som tidigare skulle ha hållits på Grand Hotell har bytt skepnad och levlat upp till att nå den ikoniska arenan Globen i Stockholm.

– Att inta en så klassisk arena som Globen med Sthlm Esport Awards känns helt overkligt. Vem hade kunnat ana för tio år sedan att esporten skulle ha tagit sig så långt i dag. Det är en ära och ett privilegium att vara inblandad i att skriva historia under en kväll där esporten står i fullt fokus, säger Metros esportredaktör Erik Glanell.

Den 3 september är datumet du ska skriva upp i kalendern. Precis dagen efter att Dreamhack Masters Stockholm har avslutats i samma arena är det galadags.

LÄS MER: Loda lägger spelarkarriären på hyllan – tar ny roll i Alliance

Som esportälskare eller supporter är det här ett tillfälle som du inte vill missa. Kanske får du syn på stjärnspelaren du hejat på i flera år. Kanske är det just han eller hon som också plockar hem någon av priserna?

Biljetterna till Sthlm Esport Awards är släppta så se till att skaffa en till denna oförglömliga kväll här!

Sthlm Esport Awards

Var: Globen, Stockholm.
När: 3 september.
Vad: En esportgala där esportens stjärnor och profiler hyllas för sina insatser under året.
Biljetter: Här kan du köpa din biljett till galan!

LÄS MER: Lekr0 efter petningen ur Fnatic: ”Det fungerade inte”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset