Kim "Drayich" Larsson sköter direktsändningen från EWKND och Metro Esports redaktör Erik Glanell ger dig senaste nytt från Blizzcon.
Kim "Drayich" Larsson sköter direktsändningen från EWKND och Metro Esports redaktör Erik Glanell ger dig senaste nytt från Blizzcon.

Stockholm blir för en helg en riktig gejming- och esport-stad och i Anaheim, Kalifornien, har det blivit dags för Blizzards jättemässa Blizzcon. Metro Esport är på plats på båda ställena. 

Helgen är minst sagt späckad med esport.

Metro Esport är på plats för att rapportera från Blizzcon i Kalifornien där bland annat ett land ska krönas till världsmästare i spelet Overwatch. Flera svenskar har chansen att ta hem prestigefyllda turneringar och en av höjdpunkterna blir att följa finländarens Serrals kamp mot sydkoreanerna i Starcraft 2.

– Sverige lyckades tyvärr inte att kvala till Overwatch-VM. Som kompensation för det tror jag stenhårt på att Heroes of the storm-laget Dignitas med sina två svenskar har en riktigt bra chans att kamma hem titeln. Det hade varit stort och ska bli spännande att följa på plats, säger Metro Esports redaktör Erik Glanell.

Dessutom kommer det säkerligen en och annan spännande spelnyhet från landet över Atlanten. Rapporteringen kommer ske båda på Metro Esports sajt, Facebook, Twitter och Instagram.

LÄS MER: Nordborna som fajtas om titlar – 4 guldkorn från Blizzcon

I Stockholm arrangerar Red Bull konceptet EWKND med flera gejmingrelaterade evenemang. Turneringar i Super smash brothers Melee, Tekken 7, CS:GO och Overwatch utkämpas och du han möjlighet att imponeras av speedrunners eller se League of legends-finalen på bioskärm över en frukost.

Helgen följs och kommenteras direkt från Metro Esports studio på Inferno Online.

Kim ”Drayich” Larsson och Mats ”Blewd” Nilsson syns i rutan och kommer under fredag och lördag få besök av profiler i studion och följa evenemangen runt om i Stockholm. Bland annat gästas de av svenska storheter som Rebecca & Fiona för att diskutera att vara kvinnor i en mansdominerad bransch.

LÄS MER: Din guide till helgens hetaste händelser i eporten

– Det känns kul att få möjligheten att göra detta och bevaka EWKND tillsammans med Kim och hans sidekick Mats. Det känns helt rätt för Metro Esport, säger Emelie Westermark, projektledare på Metro.

På lördag dundrar dessutom CS:GO-turneringen Battle of the streamers igång, kommenterad på brett dalmål av Drayich. Passa på att följa kampen om vem av profilerna som får kalla sig bäst på CS:GO.

Håll koll på vad som händer

Här hittar du hålltider och platser för de olika evenemangen.

Det händer på Blizzcon

Det händer på EWKND

 

LÄS MER: Fnatic till Worlds-final – Rekkles segerviss

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset