Auguste "Semmler" Massonnat leder galan Stockholm International Esport Awards i Globen den 3 september.
Auguste "Semmler" Massonnat leder galan Stockholm International Esport Awards i Globen den 3 september.

Snart smäller det. På Stockholm International Esport Awards ska esportens stjärnor och profiler hyllas för sina insatser det gångna året.

Stockholm International Esport Awards

När: 3 september.

Var: Globen, Stockholm.

Hur följer jag galan? Antingen på plats i Globen eller live på Twitch.

Läs mer och köp biljetter på: Stockholm International Esport Awards hemsida

Det börjar dra ihop sig till fest. I september skapar Metro Esport historia med den första esportgalan någonsin i Sverige. Stockholm International Esport Awards.

Varje år levererar spelare världen över legendariska prestationer som blir till skimrande minnen. Osannolika comebacker, otroliga frags eller gnistrande lagspel som aldrig kommer glömmas bort.

– Det här kommer bli någonting helt unikt. Med tanke på Sveriges gedigna historia inom esporten är det extra roligt att ta den till nästa nivå på hemmaplan. Esporten förtjänar en gala och Sverige förtjänar att ha den på sin mark. Det blir en mäktig upplevelse, säger Metro Esports redaktör Erik Glanell.

Med avstamp i spelen Counter strike, Dota 2, League of Legends, Overwatch och Call of Duty är det precis sådana insatser från det gångna året som ska bli än mer oförglömliga genom att tilldelas fina priser.

LÄS MER: Semmler leder Metros Esport-gala i Globen

Superprofilen Auguste ”Semmler” Massonnat håller i trådarna under galan och guidar tittarna genom en kväll full med hyllningar till esportens stora namn och kanske ett och annat framträdande.

– Det känns riktigt bra att få vara med och samla det bästa esporten har att erbjuda under samma glob hemma i Stockholm. Det kommer att bli en fantastisk hyllning till esportbragderna som varit, och jag ser fram emot att träffa alla där, säger Semmler.

Tillställningen hålls på den ikoniska arenan Globen i Stockholm den 3 september och förutom möjligheten att se den live på plats i Stockholm går det så klart även att följa galan live på Twitch

LÄS MER: Här är alla nominerade till Stockholm International Esport Awards

Världens esportstjärnor gör upp i kategorier som Esport team of the year, Esport player of the year och Esport breakthrough of the year. Flera är nominerade, men bara en kan kamma hem priset.

Eftersom tillställningen ändå hålls i Sverige passar galan dessutom på att hylla nordiska esportprofiler med pris som Nordic broadcaster of the year, Nordic player of the year och Nordic team of the year.

Program

18.00 Förfest @ Globen – häng med på after work innan galan.
19.30 Stjärnorna tar plats.
20.00 STOCKHOLM INTERNATIONAL ESPORT AWARDS – LIVE!
21.30 Efterfest i samarbete med RedBull @ Slakthuset

LÄS MER: Metro Esport Awards flyttar till Globen – nu släpps biljetterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset