Färgstarka namn och skrällar som gör upp i kvartsfinalerna av CS:GO-majorn i Katowice.
Färgstarka namn och skrällar som gör upp i kvartsfinalerna av CS:GO-majorn i Katowice.

CS:GO-majorn i Katowice går in i sitt slutskede. I veckan spelas kvartsfinalerna och här är lagen som Metro Esport tippar tar sig till semifinal.

28 februari

16.00 Faze vs Na’Vi

Faze har trots sitt avancemang misslyckats med att imponera så här långt i turneringen. I BO1-rundorna åkte de med knapp marginal på däng både av Renegades och Avangar. Elimineringsmatchen mot Complexity hade lika gärna kunnat vara deras sista den här turneringen men de höll sig kvar.

Na’Vi verkar ha gått tillbaka lite grann till gamla hjulspår med sin hetsiga kommunikation och utskällningar i laget. Hittills har det inte nått någon kritisk nivå. Den här kvartsfinalen har potentialen att bli den jämnaste av de fyra men Na’Vi kommer lämna scenen som vinnare.

Vidare till semifinal: Na’Vi.

LÄS MER: Erik Glanell: En major med kniven mot strupen, ångest och smärta

19.50 Ence vs Liquid 

Liquid är det enda laget som inte tappade en enda karta i Legends stage. Matcherna var visserligen jämna på flera håll men det nordamerikanska laget har sett riktigt vassa ut.

Ence har imponerat. Finländarna måste älska att äntligen ha ett hemmalag som kämpar i toppen. Mot Liquid däremot kommer major-vistelsen sannolikt att nå sitt slut.

Vidare till semifinal: Liquid.

1 mars

16.00 Mibr vs Renegades

Det här blir kvartsfinalernas skrällseger. Eller är det fortfarande rätt att kalla det skräll? Renegades är den här major-turneringens stora framgångssaga. Faze, Vitality och Ence har fallit mot dem och de plockade till och med Mirage från Astralis. De rider på en våg av oanad framgång utan press just nu och det är deras största styrka.

Mibr kommer så klart att bjuda på världens match och ta det till tre kartor. Väl där kommer Renegades att dra det längsta strået och bli denna majors stora skrällag.

Vidare till semifinal: Renegades.

LÄS MER: Gla1ve om majorn: Vi är vår egen största fiende

19.50 Astralis vs NiP

Astralis är Astralis. En CS:GO-gigant som i omgångar varit orubblig. Därför är det inte mer än rimligt att utgå ifrån att danskarna än en gång kommer att stå som ett av finallagen.

Ninjas in Pyjamas har som bekant haft en riktigt tuff resa och den här kvartsfinalen blir ännu tuffare. Ninjas in Pyjamas kan inte, som vi har sett tidigare den här majorn, låta rundorna rinna i väg snabbt i inledningen. De måste vara med från början och det gäller samtliga av lagets medlemmar. Med den förutsättningen finns det två saker som talar för svenskarna. Deras mentala styrka och rutin som gör att de kan behålla lugnet i pressade lägen och att de varit ett av få lag som fått Astralis på fall under deras storhetstid.

Vidare till semifinal: Astralis.

LÄS MER: Debatt: Hockeyn är minst lika våldsam som esporten


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset