Det handlade om de nyanländas röst. Hugo Ewald från Metros Viralgranskaren och tidningens krönikör Abdulla Miri diskuterade integration och immigration och vad som är sant och falskt kring en av våra största samhällsutmaningar.

Abdulla Miri berättar sin historia om den dramatiska flykten från Syrien.

 

Metro, rekryteringssajten Just Arrived och kommunikationskoncernen H&H Group arrangerade seminariet i Almedalen.

Abdulla Miri inledde med att berätta som sin bakgrund som ekonom i Syrien och om sin flykt till Sverige under brinnande krig. Han stod inför valet att stanna i landet och göra militärtjänst eller fly.

Hugo Ewald från Metros Viralgranskaren berättade om sitt arbete med att kolla fakta.

LÄS MER: Uppgifter: Toppolitiker sexuellt ofredad på Almedalens invigningsfest 

– Just kring flyktingar, asylsökande och nyanlända sprids det mängder av felaktigheter och det är ett viktigt jobb att försöka få fram sanningen, konstaterade Hugo Ewald.

– De kallade mig statslös men jag är en människa, konstaterade Abdulla och berättade om hur flyktingsmugglare i Grekland hjälpte honom att komma till Italien för vidare färd mot Sverige.

– Jag var väldigt glad och känslan av trygghet slog mig direkt, det var som om ett berg som tyngt mina axlar lyftes ifrån mig. Jag kände mig pånyttfödd och lovade mig själv att alltid återvända till Malmö på nationaldagen. Jag firar alltid nationaldagen extra mycket, både för Sverige och för mig själv, sa Abdulla som kom till Sverige just den 6 juni 2013.

LÄS MER: Viralgranskaren i Almedalen: ”Tänk att det är första april varje dag” 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset