Cecilia Frode i "Mäklarna".

MÄKLARNA På söndag utspelar sig en del av populära serien ”Mäklarna” på Metros redaktion.

Det börjar bra. En av Metros reportrar ska göra ett reportage om mäklarna Kaj och Wilma, spelade av Kjell Bergqvist och Cecilia Frode. Lite massmedial uppmärksamhet är nog bra för affärerna resonerar en förtjust Wilma.

Men snart blir situationen trasslig och reportern får ett oväntat scoop. Mer än så vill inte Cecilia Frode att jag avslöjar.
Kan du känna igen dig i Wilmas situation?
- Hon är lite extrem, men visst kan jag känna igen mig i att det aldrig riktigt blir som man tänkt sig när man blir intervjuad av en journalist. Man måste tänka på vad man säger. Men många gånger blir det jättebra, det får du gärna skriva också.
• Finns det inte risk att man blir överdrivet försiktig i mötet med
pressen?

- Det beror på hur man är som person. En del offentliga personer orkar inte bry sig. Men jo, jag är försiktig och misstänksam.
Tackar du nej till mycket intervjuer?
- Jag tycker det är lite jobbigt att ge intervjuer. Jag kan förstå att folk är nyfikna på vem jag är privat men samtidigt räcker det jag ger i mina rollprestationer. Mitt privata jag är inte offentligt, men det är ofta det journalister vill komma åt eftersom folk är nyfikna. Det tar mycket energi för mig och därför tackar jag nej ibland.
Nu är det bara två avsnitt kvar av ”Mäklarna”, vet du om det blir en fortsättning?
- Det har jag ingen aning om, det är inget att skriva om. Jag tror
inte ens det har diskuterats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset