Det nya ”New York-hotellet” på Kungsgatan öppnar i morgon. Metro fick en exklusiv förhandsvisning på ”Scandic Grand Central”.

Metros reporter försöker fånga den rätta känslan, men det går så där, faktiskt. Betygskalan går mellan 1 och 5. Klicka dig vidare!

New York-känsla: 2
    Man gör klart att hotellet ligger i ”downtown”-Stockholm. Även ismaskinerna i korridoren och Vanity Fair  på rummet bidrar. Men den som vill spara en slant på att välja ”Grand Central” i stället för ”Waldorf Astoria” på Park Avenue   – ”det lär ju vara samma grej” – blir besvikna.

Inredning: 2
    Just möblemanget, åtminstone i hotellfoajén, känns faktiskt rätt New York-igt, vad tusan det nu betyder. Inredningen i de 391 rummen är framtagen av    prestigebyrån Koncept och har en avskalad industriell känsla över sig. Trevligt     – men inget spektakulärt.
 

Prisvärt: 4
    1 795 riksdaler för ett standardrum på 15 kvadratmeter känns saftigt. Men det är klart, vi befinner oss inte på ett taskigt väghotell i Ljusdal, utan i en byggnad uppförd 1883 – före detta ”Lundbergska Palatset” – i ett av Stockholms mest attraktiva områden. Plus: trådlöst internet.

Det nya ”New York-hotellet” i korsningen Kungsgatan/Vasagatan – ”Scandic Grand Central” – skulle lika gärna kunna heta ”Scandic Stockholm”. Överallt ligger coffee table-böcker som skildrar huvudstaden, i lobbyn hänger ett massivt foto på Stockholmsprofilerna Shout Out Louds och i restaurangen kan du beställa korv från Kungsholmen.
– Du har rätt. Inredningen är New York – men innehållet Stockholm, säger källarmästaren Samuel Laulajainen.

Precis som pr-folket bak­om nyöppnade Brooklyn Bar i Hornstull eller lobbygruppen ”Lower Ring Side” (en ordlek med Ringvägens ”bortre” del och Manhattans Lower East Side) har ”Scandic Grand Central” fattat att minsta koppling till ”The Big Apple” blivit en kommersiell genväg till det urbana paradiset.
– Scandic genomgår just nu en varumärkesresa: från funktionellt till emotionellt. Det här hotellet är en del i den utvecklingen, säger Azize Ayhan, marknadsansvarig på ”Grand Central”.

Ambitionen är att hotellet även ska fungera som en ny attraktiv nöjesscen.
– Cocktailbaren är öppen till 02, och vi ordnar även akustiska spelningar, säger Samuel Laulajainen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset