Idag fyller Metrobloggen.se ett år. Den enda bloggportalen i Sverige där alla bloggare kan få lön har haft ett fantastiskt första år.

Den 18 juni 2007 startade vi. Ett år senare har Metrobloggen 8 300 aktiva bloggar.
– Utvecklingen är över förväntan, säger Mattias Nyman, affärsområdeschef för online på Metro. Det behövs många nyregistreringar för att så många ska bli kvar som aktiva. Många testar och upptäcker att de inte har tid att blogga. De 8 300 är de som blir kvar och verkligen uppdaterar sina bloggar.

Den första veckan som bloggen startade var ­an­stormningen enorm. Metrobloggen var tvungen att stänga ner möjligheten att registrera nya bloggar. Men bloggen öppnades snart igen för nyregistreringar och sedan dess har det fortsatt att strömma in nya användare.
Under hela första året har utvecklarna jobbat med att förbättra bloggen efter användarnas önskemål. Kommentarsfunktionen har förbättrats, man kan redigera och lägga in egna videoklipp, det finns ännu fler stilmallar att välja på och inläggen på Metrobloggen syns nu också på Knuff.se och fungerar i Twinglys nätverk.

Men inte nog med det. För att fira ettårsdagen kommer nu tre nya funktioner i bloggen (läs mer nedan).
Vad som sker härnäst på Metrobloggen är du med och bestämmer. Det är bara att gå in på metrobloggen.se och registrera din blogg. Vem vet? Du kan bli nästa Frida Fahrman eller Silverfisken.
Mattias Nyman tror att annonseringen på bloggar kommer att ta riktig fart under de kommande 365 dagarna.
– Det är väldigt stort intresse från många företag. Till hösten tror jag att vi kommer att se flera kampanjer från välkända företag på bloggarnas  annonsutrymmen.

Tre nya funktioner

BLOGGKOLL
1 Vi vill göra det lättare för dina bloggläsare att hålla koll på vad du skriver och lägger upp på din blogg. Därför ansluts från och med nu alla Metrobloggar till Bloggkoll.com. Flera Metrobloggare har redan an­slutit sig till detta på egen hand – men nu gör vi det lättare för alla att göra detta utan att behöva göra några tekniska förändringar. De som redan anslutit sig till Bloggkoll har fått sina bloggar besökta hundratusentals gånger totalt.

OMRÖSTNING
2 Många har efterfrågat möjligheten att skapa omröstningar på sin Metroblogg. Från och med nu är det möjligt och enkelt att ordna. Så nu kan du lätt fråga dina bloggläsare hur de tror att det går i matchen mellan Sverige och Ryssland i fotbolls-EM eller hur de ställer sig till den omdebatterade FRA-lagen.

BILDHANTERING
3 Bilder är en viktig del i många Metrobloggar. Från och med nu förbättrar vi möjligheten att bildsätta din blogg på det sätt du vill. Du kan nu ladda upp bilderna i originalstorlek och även välja valfri bredd. Så nu är det bara att sätta i gång och dundra ut dina outfitbilder i full storlek.

Användarnas kommentarer om Metrobloggen

”Älskar de nya funktionerna! Jag ville bara säga att jag tycker ni har gjort ett underbart jobb med de nya funktionerna och det nya utseendet på bloggen.
Tack för ett bra jobb, och det uppskattas mycket när det blir roligare att blogga!
www.metrobloggen.se/pompadore

”Ja, som sagt, att teknik­erna här gör ett stort jobb, det är jag klar över. Det blir snart en STOR award!”   
www.metrobloggen.se/fab

”Men tack Metro för att jag blev påsedd och påhörd, ibland är det kul att komma med i tidningar.”   
www.metrobloggen.se/askungen

”En jättetrevlig personal, med ett så trevligt bemötande. Det är det inte ofta man får på andra företag.”   
www.metrobloggen.se/biggansblogg

”Vilken bra start på dagen i dag! Slog upp Metro på väg till jobbet och hittade mig själv på sidan 8. Dessutom hade Metro den goda smaken att lägga en artikel om Iphone på samma sida ...” www.metrobloggen.se/asiktsfarsan 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset