I den riktiga världen hade lördagens Andra chansen blivit en ganska trist historia med tre riktigt bra låtar som hade varit självskrivna till final. Men om historien har lärt oss något så är det att Melodifestivalland är upp-och-ner-värld.

 
Duell 1
Andreas Weise ”Bring out the fire” Betyg: 3
Linus Svenning ”Forever Starts Today” Betyg: 2


Till final: Andreas Weise
 
På förhand den jämnaste kampen av kvällens fyra dueller. Men i slutändan borde Weises mer energiska, fartfyllda och framförallt bättre låt i slutändan slå Svennings väldigt tama försök till genrebyte.
 
 

 

allover press

Duell 2


Hasse Andersson ”Guld och gröna skogar” Betyg: 2
Kristin Amparo ”I see you” Betyg: 4


Till final: Kristin Amparo
 
Här borde ju utgången vara solklar till fördel för Amparo . Men då gäller det att hon höjer sig ett snäpp när det verkligen gäller och lyckas skapa samma magi som under repetitionerna i Östersund .
 

Allover press

Duell 3
 

Dolly Style ”Hello hi” Betyg: 1
Dinah Nah ”Make me ( la la la } Betyg:4
 

Till final: Dolly Style
 
En av årets tävlings absolut bästa låtar (”Make me ( la la la )) ställs mot den kanske sämsta ( ”Hello hi” ). Då är ju vinnaren självskriven . Men nej nej det här är Melodifestivalen in the time of appen vi lever i. Hello puke .
 

Allover press

Duell 4


Behrang Miri feat . Victor Crone ”Det rår vi inte för” Betyg: 3
Samir & Viktor ”Groupie” Betyg: 1
Till final: Samir & Viktor
 
Att ens jämföra de här två låtarna är en skam för team ”Det rår vi inte för”. Men att Sami & Viktor missade finalen i Malmö var en av årets största skrällar . Och det lär vi inte få uppleva igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset