Ida Gustafsson var på plats och såg fyrverkerierna som visades strax innan dådet.
Ida Gustafsson var på plats och såg fyrverkerierna som visades strax innan dådet.

I går, torsdag, kväll körde en lastbil in i en folksamling i Nice som tittat på fyrverkerier i samband med franska nationaldagsfirandet. Minst 84 personer har dött och många är skadade. Metros reporter Ida Gustafsson var på plats och hade tittat på fyrverkerishowen som var precis innan dådet ägde rum.

– Vi hade varit på en restaurang på ett annat ställe i stan, vi sprang dit för att vi verkligen inte ville missa den. När allt var klart gick vi tillbaka till hotellet som ligger väldigt nära. Vi gick upp på rummet, öppnade balkongdörren, kopplade upp oss på internet och plötsligt hörde vi folk skrika på gatan. Vi gick ut på balkongen och tittade, då springer alla. Det var som ett stim, alla sprang i samma riktning. Vi fattade att det var någonting så vi började kolla på livesändningar och Twitter. Sen fick vi veta via lokaltidningen vad som hänt, säger Ida Gustafsson

​LÄS MER: Här är de falska påståendena du inte ska sprida om dådet i Nice 

Hur reagerade ni?

– Ledsna och rädda framför allt. Dödstalen har ju bara stigit och stigit. Det går inte att ta in. Det är fruktansvärda bilder. Man känner att det kunde ha varit vi, tänk om vi bara gått åt ett annat håll.

Hur är det i Nice nu?

– Vi har bara suttit på vårt hotell. Vi har en kompis som bor i Paris och som var med vid terrorattacken i november. Han sa åt oss att vi ska stanna där vi är. Så vi har inte gått ut. Vi har också laddat ned en app från Franska inrikesministeriet där det står att vi ska hålla oss inne. Nu är klockan rätt lite men det känns som folk är ute och går ändå. Folk ska väl till sina jobb, men man ska nog var försiktig och undvika folksamlingar om man går ut.

LÄS MER: Frankrikes undantagstillstånd förlängs – det här betyder det 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Dådet i Nice