Mexikos president Enrique Peña Nieto säger sig vara villig att möta Republikanernas presidentkandidat Donald Trump. Arkivbild.
Mexikos president Enrique Peña Nieto säger sig vara villig att möta Republikanernas presidentkandidat Donald Trump. Arkivbild.

Mexikos president Enrique Peña Nieto, som tidigare jämfört den republikanske presidentkandidaten i USA Donald Trump med Adolf Hitler och Benito Mussolini, säger nu att han kan tänka sig ett möte med Trump.

– Ja, jag vill träffa honom, säger Peña Nieto i en tv-sänd intervju.

– Jag har aldrig mött honom. Jag håller inte med om vissa av de saker han säger, men jag kommer att visa absolut respekt och vill arbeta med vemhelst som blir USA:s nästa president.

Trump har bland annat sagt att mexikaner är "knarksmugglare, brottslingar och våldtäktsmän". Ett av hans mest uppmärksammade vallöften är att bygga en gränsmur emot Mexiko, en mur som han säger att grannlandet ska betala för.

I en tidningsintervju i mars sade Peña Nieto att hans land inte kommer att betala för den föreslagna muren under några omständigheter. Presidenten jämförde också Trumps retorik med den som andra världskrigets diktatorer använde sig av.

Gerald Herbert/AP/TT
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har bland annat kallat mexikaner för våldtäktsmän och lovat att bygga en mur mot grannlandet. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset