Mia är 41 år, har inget jobb och tvingas bo hos sin mamma. Men i stället för att skämmas och gräva ner sig gjorde hon tvärtom. I helgen står hon med ett plakat mitt på stan. ”Jag ser så många som mår dåligt men inte vågar träda fram”, säger Mia till Metro.

Sedan Mia flyttade tillbaka till hemstaden Helsingborg efter elva år i Västervik har hon inte lyckats ordna bostad eller jobb. Hon har fyra barn, bor hos sin mamma och är inskriven i Fas 3 – men hon vill klara sig själv. 

– Jag har sökt så många lägenheter och hus men inte fått någon bostad trots att jag har borgenär och referenser, säger Mia Herlin till Metro . 

Sedan fredagsmorgonen står hon med ett plakat på magen på Träffpunkten mitt i Helsingborg.

”Jag söker ett riktigt arbete och en bostad åt mig och mina barn”, står det på plakatet. 

 LÄS MER: Ann Mari, 43, tigger utanför butiken för att kunna laga bilen

Det var inte lätt att ställa sig där ”med rumpan bar” som hon uttrycker det. – Jag var lite darrig i benen i morse men jag har mött många underbara människor och kramats jättemycket, säger Mia till Metro 

Några konkreta jobb har inte kommit, däremot massor av tips på platser dit Mia kan vända sig. En kvinna kom fram och sa att hon kunde hyra ut en lägenghet. Bostadsläget har gått lite bättre.

– En kvinna flrågade om jag ville hyra en tvåa eftersom hennes dotter flyttar imorrn. 

Plakatet är inte bara ett sätt att fixa jobb och bostad. Mia vill också sprida budskapet att det är okej att be om hjälp om man behöver det.

– Jag ser många som mår dåligt men som inte vågar träda fram och ta emot hjälp.

När Metro talar med Mia i telefon avbryts hon av en kvinna som vill sticka till henne en femtilapp, men hon vill inte ta emot några pengar utan vill få en chans att försörja sig själv och sina fyra barn.

Mia kommer att stå på Knutpunkten resten av helgen, kanske längre beroende på hur det går. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset