Michael Broberg, 21, från Örebro var nyfiken på hur Göran Hägglund (KD) är i verkliga livet. Därför utmanade han honom via Twitter. Om han lyckades få över tusen retweets skulle de ta en öl. Nu har han lyckats.

Twitter.

Det var på fredagskvällen som Michael Broberg, distriktsordförande för CUF i Örebro, bestämde sig för att pröva sina Twitter-vingar i jakten på att ta en öl med Kristdemokraternas avgående partiledare Göran Hägglund. Helt sonika ställde han frågan: ”Hur många retweets behöver jag för att få bjuda Göran Hägglund på en öl?”, varpå han fick svaret ”Hmm. Beror på om du ska vara med själv” från partiledaren. Efter en kort konversation på Twitter kom de överens om att tusen retweets var rimligt.

Vad Michael Broberg knappast väntat sig var att ha utmaningen klarad redan på lördagen. I skrivande stund har tweeten nämligen fått över 1 200 retweets.
– Jag hade helt ärligt inte trott att jag skulle uppnå så många retweets. Det har ju trendat lite med just sådana utmaningar, men jag trodde inte att jag skulle få mer än runt 300 retweets, säger Michael Broberg.

Att han ställde frågan till just Göran Hägglund var däremot ingen slump.
– När jag var i Almedalen och lyssnade på honom tyckte jag att han lät som en väldigt trevlig person. Jag ville se om han var lika charmig i verkligheten.

Du bor ju i Örebro. Kan du tänka dig att ta dig till Stockholm för den där ölen?
– Ja, absolut.

Om det blir någon öl återstår att se, men det ser ljust ut.

Efter att Michael klargjort att han nått tusen retweets svarade Hägglund nämligen: ”Imponerande”. Någon privat dialog mellan dem har dock inte utbytts, säger Michael.

Metro söker Göran Hägglund, som via Twitter svarar: ”Jag står för mitt ord. Självklart” samt ”Och jag kommer självklart att stå för notan”.

►LÄS MER: 10 tweets som visar att Göran Hägglund är roligast på Twitter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset