Michael Jackson gick bort den 25 juni 2009.
Michael Jackson gick bort den 25 juni 2009.

I den uppmärksammade HBO-dokumentären ”Leaving Neverland” hävdar två män att de som barn utnyttjades sexuellt av Michael Jackson. Nu stämmer popikonens dödsbo HBO på 100 miljoner dollar.

Den omtalade dokumentären om Michael Jackson hade premiär på Sundancefestivalen i januari, och ska visas på amerikanska HBO i två delar i början på mars. I Sverige kommer SVT att visa dokumentären.

Nu stämmer stjärnans dödsbo HBO på 100 miljoner dollar, cirka 930 miljoner svenska kronor, skriver bland annat The Guardian.

I den 53 sidor långa stämningsansökan står bland annat att dokumentären är ett ”ensidigt maraton av propaganda för att skamlöst utnyttja en oskyldig man som inte längre finns här för att försvara sig”.

LÄS MER: ”Lista: Här är 15 sevärda musikdokumentärer”

Vidare beskriver stämningsansökan att popikonen firades i domstol år 2005 efter övergreppsanklagelser, och det framkommer också att HBO ska ha undertecknat ett avtal på 90-talet som hindrar tv-bolaget från att skada Michael Jacksons rykte, i samband med att de sände hans konsert ”Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour” på 90-talet.

I dokumentären medverkar två män, Wade Robson, 36, och James Safechuck, 40, som hävdar att Michael Jackson utnyttjade dem sexuellt när de var under tio år gamla.

HBO uppger att de kommer att visa dokumentären som planerat.

Här är trailern till ”Leaving Neverland”:

LÄS MER: ”Elva kända låtar du kanske inte visste är covers”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik tv