Vem har fest i Göteborg? Det undrade Michaela och Frida och la ut en annons.
Vem har fest i Göteborg? Det undrade Michaela och Frida och la ut en annons.

Vad gör man om man ska fira midsommar i Göteborg men inte känner någon? Jo, man lägger ut en annons. Det gjorde i alla fall Michaela och Frida.

Den 25 juni ska Michaela och Frida från Västmanland se Bruce Springsteen på Ullevi. Dagen före är det midsommar vilket de båda vill fira. Men att festa till det hemma i Västmanland för att dagen efter ta sig upp till Göteborg och spelningen är de inte så pepp på.

► LÄS MER: Daniel, 40, försöker kränga färska mördarsniglar på Blocket

Så de har bestämt sig för att fira i Göteborg. Problemet är bara att varken Frida eller Michaela känner någon göteborgare som ska ha fest. För att lösa problemet la de två vännerna ut en blocket-annons med rubriken ” Fantastisk duo söker midsommarfest” vilket Expressen var först att skriva om.

– Det var en miss att betala för en blocket-annons kan jag konstatera så här med facit i hand. Men vi känner inte särskilt mycket folk i Göteborg och tänkte att det var en kul grej, säger Michaela till Metro.

Via Blocket fick de endast suspekta svar men sedan testade de lyckan genom att dela den på facebook.

– Responsen har varit blandad men mestadels positiv. Folk tycker det är en rolig idé men det är klart att det sticker i ögonen på en del att det är tjejer som lägger ut den och vi fått kommentarer om att vi säljer oss själva, säger Frida.

► LÄS MER: Ingen gubbkris inför midsommar

Deras idé verkar ge utdelning då det i skrivandes stund ser ut som de hittat en fest.

– Blir det den festen som det lutar åt blir det i skärgården med folk som verkar riktigt trevliga, säger Michaela.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset