Waterside inn startades av bröderna Michel och Albert Roux 1972, och fick sin första Michelin-stjärna 1974.
Waterside inn startades av bröderna Michel och Albert Roux 1972, och fick sin första Michelin-stjärna 1974.

Michelinrestaurangen The Waterside inn har tröttnat på det vanliga fenomenet personer som instagrammar sina måltider. Man har därför förbjudit sina vänner från att fotografera sin mat, rapporterar Daily mail.

Den brittiska restaurangen Waterside Inn, som haft tre Michelin-stjärnor sedan 1985, har beslutat sig för att förbjuda gäster från att fotografera inuti restaurangen.

LÄS MER: Han är Sveriges senaste internationella stjärnkrögare

– Jag har tröttnat på människor som tar bilder, så nu har vi satt upp en skylt med texten ‘inga foton, tack’. Vad håller de på dem? En gång under måltiden kanske du vill ta en bild på något som är lite ovanligt. Men smaken, då? En bild kan aldrig fånga smaken, säger en av restaurangens två grundare, Michel Roux, till Daily mail.

Beslutet är, som Grub Street skriver, en del av en större trend. Franska kockar försökte 2014 förbjuda fotografier inuti restauranger då man hävdade att detta bryter mot Frankrikes gastronomiska traditioner, och i New York har flera restauranger fattat samma beslut som Waterside inn.

Waterside inn startades av bröderna Michel och Albert Roux 1972, och fick sin första Michelin-stjärna 1974. En sexrätters avsmakningsmeny på restaurangen kostar drygt 1 800 svenska kronor. Krogen är en av fem restauranger i Storbritannien med tre Michelin-stjärnor.

LÄS MER: White Guide: Stockholmsrestaurang bäst

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Instagram