Windows 10 uppdaterades trots att kvinnan enligt egen utsago inte godkänt det, men något gick fel och datorn började krångla.
Windows 10 uppdaterades trots att kvinnan enligt egen utsago inte godkänt det, men något gick fel och datorn började krångla.

Microsoft har dömts till att betala nästan 85 000 kronor i skadestånd till en småföretagare i Kalifornien – på grund av den automatiska uppdateringen till Windows 10.

Microsoft lanserade det nya Windows 10 förra året och sedan dess kampanjat rejält för att få fler att byta till det uppdaterade operativsystemet. Stänger man ner uppdateringsrutan anses man ha godkänt att Windows 10 installeras på datorn, vilket fått flera användare att rasa.

En egenföretagare i Kalifornien drabbades av problem med datorn i och med uppdateringen och nu har en domstol beslutat att Microsoft ska betala skadestånd på 10 000 dollar, närmare 85 000 kronor till henne, rapporterar bland annat The Seattle Times.

►LÄS MER: Använder du fortfarande Quicktime? Sluta genast med det

Det var när Windows 10 släpptes i augusti förra året som datorn till småföretagaren, som driver en resebyrå, påbörjade en uppdatering från Windows 7 till Windows 10, vilket hon säger att hon inte godkänt. Uppdateringen misslyckades och orsakade stora problem på hennes dator. Den låste sig, kraschade, kände inte igen hennes hårddiskar och det tog längre tid än vanligt att logga in, skriver .

Eftersom det var högsäsong på hennes resebyrå tvingades hon sitta flera timmar i telefonkö till Microsofts support utan framsteg.

Tillslut erbjöds hon 150 dollar från Microsoft för bekymret, men stämde dem istället – och vann. Microsoft uppgav att de skulle överklaga, men beslutade sedan att betala skadeståndet, skriver Computerworld.

►LÄS MER: Microsoft skapade twitterrobot - internettroll gjorde den till en rasist

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset