I ett samtalsrum på Migrationsverket i Solna. Arkivbild.
I ett samtalsrum på Migrationsverket i Solna. Arkivbild.

Enligt Migrationsverkets interna rapporter har antalet hot mot myndighetens boenden och lokaler mer fördubblats sedan förra året rapporterar Aftonbladet.

Antalet hot mot Migrationsverket har enligt Aftonbladet mer än fördubblats under första halvåret 2016 jämfört med samma period 2015. Från 94 till 216.

– Det är långa handläggningstider och många av de boende är frustrerade, säger Maria Johansson, arbetsmiljöspecialist på Migrationsverket, till Aftonbladet.

► LÄS MER: Bebis övergavs på Migrationsverket

I Migrationsverkets incidentrapport återfinns hot, våld trakasserier och självskadebeteende. Händelserna i incidentrapporten rör enligt Aftonbladet endast Migrationsverkets boenden och inte de privata.

Maria Johansson uppger för tidningen att hon tror ökningen beror på att ökningen beror på att många asylsökande får vänta länge på beslut.

– Det har i stor utsträckning med långa handläggningstider att göra. Många är frustrerade över sin situation. Vissa tar till medel som att "om jag inte får hjälp med min utredning kommer jag ta livet av mig eller göra något mot personalen", säger hon till Aftonbladet.

► LÄS MER: Nej, det här är inte svenskt asylboende vs ålderdomshem

Migrationsverket arbetar hårt för att personalen inte ska drabbas av de ökade hoten och Maria Johansson har ännu inte märkt någon ökad oro bland personalen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Hälsa