Migrationsverket generaldirektör Anders Danielsson får nu kritik.
Migrationsverket generaldirektör Anders Danielsson får nu kritik.

Migrationsverkets anställda jobbar övertid under flyktingkrisen. Men generaldirektören har precis varit på åtta dagars semester för att springa maraton. Beslutet får nu kritik, rapporterar TV4.

Migrationsverket anställda varnar för en alltför hög arbetsbörda. Flyktingkrisen gör att de anställda jobbar övertid. Men myndighetens generaldirektör, Anders Danielsson, har precis varit på semester, rapporterar TV4.

– Jag tror de anställda förstår att även han behöver semester, säger Migrationsverkets kommunikationsdirektör Mikael Hvinlund till TV4 Nyheterna.
 

►LÄS MER: Nej, polisen tjänar inte 2 000 kronor mer än flyktingar


Enligt kanalen ska Anders Danielsson ha varit på semester i Libanon den 4–11 november och sprungit maraton. Samtidigt har anställda på Migrationsverket skrivit brev till generaldirektören och förklarat hur arbetsbördan tar knäcken på dem. Dessutom har julledigheten dragits in.

– Jag skulle säga att det är mycket illa. Vi känner en stor oro för att folk kommer att bli sjuka, med sjukskrivningar framöver och förtroendet för arbetsgivaren har skadats enormt, säger Magnus Blomqvist, vice ordförande fackförbundet ST väst till TV4 Nyheterna.

Anders Danielsson har själv inte velat ställa upp på intervju med kanalen men kommunikationschefen Mikael Hvinlund säger att han inte varit helt ledig.

– Även om han haft semester har han också utfört arbete på plats där och också givetvis haft kontakt med regeringen. Så helt ledig har han inte varit trots att han haft semester.

Fackförbundet ST är kritiska mot semestern.

– Det är inte riktigt den typen av ledarskap vi behöver just nu, säger ordförande Britta Lejon, till TV4.
 

►LÄS MER: Migrationsverket: Asylsökande tvingas sova på gatan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset