Mikael Persbrandt får fortsätta traditionen.
Mikael Persbrandt får fortsätta traditionen.

Det blir skådespelaren Mikael Persbrandt som får äran att föra traditionen vidare. På nyårsafton läser han lord Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan på Skansen.

Traditionen uppstod 1895 och har hållit i sig sedan dess. I år blir det Mikael Persbrandt som får läsa upp den klassiska dikten och ringa in det nya året.

LÄS MER: Här är tolv julfilmer att streama i december

Förutom Mikael Persbrandt kommer Anne Lundberg vara programledare. Underhållningen kommer bland andra Moneybrother, Darin, Sissel Kyrkjebø och LaGaylia Frazier stå för.

– Det är en stor ära att få tillbringa årets allra sista skälvande timma tillsammans med svenska folket! För nyårsafton är en speciell kväll för mig, man lämnar det gångna året bakom sig, man reflekterar över det som hänt och med spänd förväntan ser man fram emot det tomma, blanka blad som ett nytt år innebär, säger Anne Lundberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Kevin Hart hoppar av som värd för Oscarsgalan 2019 – efter kritiken

Andra som har fått läsa upp de bekanta orden ”ring klocka ring” är Jan Malmsjö, Loa Falkman, Malena Ernman, Pernilla August och Krister Henrikson. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset