Mikael Sandén tog en "skäggfie" i strömavbrottet stormen Gorm orsakade, och bestämde sig för att behålla halvskägget.
Mikael Sandén tog en "skäggfie" i strömavbrottet stormen Gorm orsakade, och bestämde sig för att behålla halvskägget.

Ljuset slocknade och rakapparaten tystnade mitt i Mikael Sandéns rakning. Med skägg bara på sin vänstra ansiktshalva. Kul grej, tänkte han, och behåller nu sitt halvskägg i åtminstone någon dag.

Hallänningen Mikael Sandén från Genevad insåg på söndagskvällen att det faktiskt var en dag kvar av ”movember”, men tog ändå beslutet att raka bort skägget.

Men han hann bara halvvägs innan stormen Gorm såg till att det blev alldeles svart, rapporterar P4. Nu vill han ändå behålla halvskägget. Det är nämligen ett tillstånd han trivs i.
– Butiksinnehavaren tittar konstigt på mig, men det är kul. Jag rakade mig så här medvetet inför en jul för några år sedan då jag hade tomteluva på mig. När jag vände mig om från sida till sida blev folk förvirrade och undrade om de sett fel första gången, säger han.

►LÄS MER: Professorn: Slätrakade har mer bakterier i ansiktet än skäggiga

Han är lycklig över att det var skägget som drabbades av den hårda stormen, och inte till exempel hustaket. För grannen gick det snäppet sämre.
– Grannarna mittemot fick sitt tak på uterummet nerrivet, man jag klarade mig, säger han. 

Det är bara i november och eventuellt till julen som Mikael Sandéns omgivning får ta del av hans skägg. Resten av året brukar han vara helrakad. Nu återstår det att se hur länge detta skägg får stanna kvar på Hallands egen skäggman.

►LÄS MER: Storm välte träd – mänskligt skelett satt fast i rötterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa