För att väcka uppmärksamhet för sin nystartade stiftelse Happy Hippie, en organisation som ska hjälpa hemlösa hbtq-ungdomar, har Miley Cyrus släppt en duett med Ariana Grande som nu blivit viral.

Tidigare i maj lanserade popstjärnan Miley Cyrus stiftelse Happy Hippie, en organisation som syftar till att hjälpa hemlösa hbtq-ungdomar.

– Med den positionen jag har känns det som jag har mycket makt. Men många personer känner inte så utan är under sina föräldrars kontroll, sa hon till AP i samband med lanseringen.

Med stiftelsen vill Miley Cyrus skapa digitala supportgrupper för hbtq-ungdomar och deras familjer, samt ge stöd till My friend’s place, ett center för hemlösa ungdomar i Hollywood.

►LÄS MER:  De vågade bilderna på Miley Cyrus som alla snackar om

För att lansera och väcka uppmärksamhet för stiftelsen släpper Cyrus en samling musikvideosamarbeten under namnet The backyard sessions, där hon spelat in covers med till exempel Joan Jett och Melanie Safka.

I det senaste klippet från The Backyard Sessions syns Cyrus göra en cover på låten Don’t dream it’s over som det Australienska rockbandet Crowded House släppte 1985. I videon, som är en duett med Adriana Grande, syns de två sångerskorna sitta i en stor upplåsbar soffa iklädda så kallade onesies. Videon har redan setts över 15 miljoner gånger.

– Det här kommer inte vara någonting som händer över en natt. Du måste få in mycket i människors hjärnor och verkligen göra det till ett samtalsämne, sa Cyrus till AP om stiftelsen.

►LÄS MER:  Dansande tant knäcker Miley Cyrus – twerkar loss på gatan

Happy Hippie Presents: Backyard Sessions - "Don't Dream It's Over" featuring Ariana Grande

Soooooo thankful for Ariana Grande for being a part of the #backyardsessions!! You're the sweetest little #happyhippie bear-mouse ever! Loooooove you The Happy Hippie Foundation #HappyHippiePresents #dontdreamitsover

Posted by Miley Cyrus on den 14 maj 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset