Försvarsmakten väljer att avskeda mannen efter att han dömts för bland annat misshandel och olaga frihetsberövande.
Försvarsmakten väljer att avskeda mannen efter att han dömts för bland annat misshandel och olaga frihetsberövande.

I ett svartsjukedrama klippte militären av flickvännens hår och utsatte henne för skendränkning. Nu får han sparken från Försvarsmakten.

I februari i år dömdes mannen som tidigare är ostraffad för misshandel, hemfridsbrott, olaga frihetsberövande och tvång till åtta månaders fängelse i hovrätten. Nu väljer Försvarsmakten att avskeda mannen.

Det var i slutet av 2015 som militären åkte hem till sin dåvarande flickvän och tryckte sig in i hennes lägenhet, enligt domstolshandlingarna. Han satte sig på hennes rygg och band händerna med en sladd varpå han tog tag i hennes hår och dunkade det mot golvet.

LÄS MER: 16-åring misshandlades på öppen gata – sändes live på sociala medier

Mannen ställde frågor om en annan man, vilka flickvännen inte kunde svara på. När hon inte svarade klippte mannen av delar av hennes hår och tog stryptag på kvinnan. Militären drog sedan in flickvännen i badrummet där han placerade en handduk över hennes ansikte och sprutade kallt vatten över henne.

Det hela pågick i 25 minuter och avbröts när det ringde på dörren och mannen ska ha ”vaknat till” ur ett tidigare okontaktbart tillstånd.

LÄS MER: Männen våldtog kvinnan efter varandra – därför sänks straffet

I tingsrätten dömdes mannen till ett och ett halvt års fängelse, något som senare sänktes till åtta månader i hovrätten. Efter domen anmälde militärens chef honom till personalansvarsnämnden med motiveringen: ”Jag har inte längre förtroende för honom och rekommenderar att han skiljs från sin anställning vid Försvarsmakten”. Personalansvarsnämnden valde att gå på chefens linje och avskedar nu mannen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset