Indianernas Niels-Kristian Iversen. Arkivbild.
Indianernas Niels-Kristian Iversen. Arkivbild.

Toppförarna flyr Indianerna. Och med två miljoner i skulder är speedwayklubbens framtid i elitserien hotad, uppger SVT Örebro.

Kumlaklubben Indianerna är i ekonomisk knipa. Stjärnan Antonio Lindbäck vägrade för en tid sedan att köra en match för klubben i slutspelsserien på grund av utebliven lön och har skrivit på för modersklubben Masarna. Klubbprofilen Fredrik Lindgren har sagt upp sitt kontrakt "... då klubben ej har följt vissa punkter av avtalet under 2016", skriver han på sin Facebook-sida.

Fredrik Lindgren vill inte kommentera vilka summor det rör sig om. Men enligt SVT Örebro har Indianerna skulder på över två miljoner kronor. Skulden till Lindbäck uppges vara 700 000 kronor och den danska stjärnan Niels Kristian Iversen att skulden till honom och Lindgren är på ungefär samma belopp.

– Vi har kört stora delar av säsongen utan att få betalt. Det håller inte i längden för det kostar oss mycket att köra matcherna, säger Niels-Kristian Iversen till SVT Örebro.

Indianerna riskerar att kastas ut ur elitserien om ekonomin inte hamnar i balans. Klubben kan också själv välja att ta steget ned till allsvenskan. Klubbens framtid var på programmet vid torsdagskvällens styrelsemöte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset