Min frihet är den viktigaste
Min frihet är den viktigaste

Det viktigaste är ju ändå friheten. Det tror jag att vi kan enas om. Speciellt min frihet. Jag är helt för att alla är fria så länge jag är fri att vara lite friare. En del är fria och en del är inte fria och jag tycker att alla ska vara fria så länge jag har friheten att ta mig friheter med andras friheter. Ska det vara för mycket begärt?

Va? Fri tid och fri skola och fria vårdval och fria sms och fri roll i nummer 10-ytan och friheten att få läsa Tintin var fan jag vill och friheten att inte behöva byta laddare när jag köper en ny iPhone. Ska den friheten tas ifrån mig? Är det rimligt eller? Visst, man får en ny laddare när man köper iPhonen men hur ska jag göra med kontoret då? Va? Ska jag behöva ta med laddaren dit? Fattar ni hur mycket det kommer inskränka min frihet eller? Ni pratar om friheten att få ha demokrati och fria val men den viktigaste friheten med valfriheten är för fan friheten att inte behöva ta ansvar om man väljer fel. Och friheten att inte bli emotsagd på internet. Är det något jag inte har tolerans med så är det intolerans, det ska ni bara ha förbannat klart för er. 

Jag tycker faktiskt att frihet är det viktigaste i demokratin. Det är liksom inte rimligt att friheten att regera för partiet jag gillar ska avgöras av friheten att rösta för en massa människor jag inte gillar. Att inte få friheten att välja är faktiskt också en sorts valfrihet, tänk på det och var lite himla tacksamma istället. Vi kanske måste frihetsberöva några av er för att ni tar er friheten att efterfråga fel friheter men kom ihåg att man kan fängsla en person men aldrig en idé. Det man däremot kan göra är att fängsla en person och förbjuda accenter på vokaler. För då måste alla bara gå helt ”man kan fängsla en person men aldrig …  eh, ni vet, alltså … man kan typ inte fängsla att man kommer på … en grej”. 

Jag vill bara att ni förstår att min frihet att bestämma över er inte kan dikteras av er frihet att bestämma själva och att min frihet att inte behöva betala är en viktigare frihet än er frihet att tjäna pengar. ”Mo money, mo problems”, som Notorious B.I.G och Anders Borg brukar säga. Eller ”my money, your problems”, som Carl Bildt brukar säga. ”Join the Carl side”. Tänk på det. Eller som Stefan Löfven hade sagt: ”Get with the affärsplan”. Det viktiga är liksom att individens frihet inte kan komma på bekostnad av samhällets frihet. Om inte individen är jag, alltså. Det viktigaste är ju att ingen står mellan mig och min frihet. Eller mellan mig och frukostbuffén. 

Och att jag inte behöver köpa en ny laddare när jag köper ny Iphone. 

Och det här är faktiskt ett fritt land så jag har faktiskt friheten att skriva det här utan att behöva acceptera att ni inte håller med.

+ Medmänniskor. Det är en grundläggande demokratisk rättighet att ha friheten att hålla med mig.

Motmänniskor. Ni vet vilka ni är.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset