Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

En pojke i 15-årsåldern misstänkts ha våldtagit en minderårig flicka i Kronoberg. Efter att polisanmälan gjorts har flickan, som nu bytt skola, utsatts för trakasserier och hot.

Tidigare i år ska en 15-årig i Kronobergs län ha tryckt upp ett finger i en minderårig flickas underliv. Eftersom åklagaren bedömer att kränkningen är att likställa med samlag står nu pojken åtalad för våldtäkt mot barn, rapporterar Smålandsposten. Pojken nekar till brott. Bevismaterialet består bland annat av filmer.

– Den åtalade gärningen är inte dokumenterad men det finns filmer från tillfället, säger kammaråklagaren Jonny Philipsson till Smålandsposten.

LÄS MER: Hanna, 25, utsattes för sexuella trakasserier på jobbet – stämde chefen på miljoner

De två personerna ska ha gått på samma skola vid tidpunkten och pojken tvingades lämna skolan efter att händelsen ägt rum. Efter att ha anmält den misstänkta våldtäkten ska flickan ha blivit utstött och utsatt för trakasserier, enligt en utredning som Diskrimineringsombudsmannen gör om skolan.

Enligt Smålandsposten har kommunen i ett yttrande skrivit att en serie rykten gällande den misstänkta våldtäkten spridits. Elever ska ha uttryckt negativa ord som rör den misstänkta våldtäkten, bland annat ska en person ha puttat in flickan i en dörrkarm och sagt att man ”måste passa sig” efter ”det finns risk för att bli anmäld”.

Skolan i fråga ska ha upprättat en serie incidentrapporter som rör diskriminering och kränkande behandling, som bland annat lett till att en elev blivit avstängd efter att hen sagt att den utsatta eleven är en lögnare. Hon ska också ha fått meddelanden där hon uppmanats att ”ta tillbaka anmälan”.

Sedan en tid tillbaka har även den utsatta eleven kommit att byta skola.

LÄS MER: Våldtäktshotad elev ansågs inte vara mobbad

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset