Sam Allardyce intervjuas utanför sitt hem i Bolton.
Sam Allardyce intervjuas utanför sitt hem i Bolton.

Korruptionsmisstankarna kring engelsk fotboll får den brittiska idrottsministern Tracey Crouch att reagera.– Det är väldigt oroande och måste utredas, säger hon.

Den engelske förbundskaptenen Sam Allardyce, tvingades avgå sedan en hemlig inspelning visar att Allardyce kan tänka sig hjälpa affärsmän att runda reglerna som förhindrar att en tredje part kan "äga" rätten till fotbollsspelare. Och tidningen The Telegraph avslöjar även att spelaragenter uppgett att åtta tidigare eller nuvarande tränare/managers i Premier League-klubbar, samt två i Championship-klubbar, är kända för att ta emot mutor i samband med spelaraffärer.

The Telegraph har lämnat över alla uppgifter som de kommit över genom dolda inspelningar från möten där journalisterna utgett sig för att vara utländska affärsmän, till polis och till det engelska fotbollsförbundet FA.

Idrottsministern Tracey Crouch säger att hon ska diskutera fotbollsavslöjandena med FA.

– Alla bevis som finns måste utredas och vi är redo att hjälpa till, säger Crouch enligt AFP.

"Dum grej"

Dagen efter Sam Allardyce tvingades avgå efter bara 67 dagar som förbundskapten erkänner han att han tagit felaktiga beslut som han nu får ta konsekvensen av.

– Jag får acceptera att jag gick i fällan, säger han.

Han säger att det var ett felaktigt beslut att träffa "affärsmännen".

– Det var en dum grej som jag gjorde, men jag hjälpte någon som jag känt i 30 år. Jag tar nu konsekvensen av det. Jag får acceptera att jag gick i den gillrade fällan, säger han till medierna som samlats utanför hans hus i Bolton i nordvästra England, enligt BBC.

Han säger också att han nu ska resa utomlands och reflektera över situationen.

Mutkultur i England

Den olicensierade italienske agenten Pino Pagliara, som tidigare varit avstängd för matchfixning, säger att mutkulturen är värre i engelsk fotboll än i italiensk. Pagliara påstår också att en tränare förhandlade upp spelares löner och i gengäld fick en del av spelarnas löneförhöjning.

När Pagliara nu blir uppringd av tidningen förnekar han att han betalat mutor till tränare, och att han hittade på allt för att imponera på "affärsmännen".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset